• Testi TOEFL (Test of English for foreign learners) eshte nje provim i normezuar i cili administrohet nga institucioni amerikan ETS (Educational Testing System).
  • Kandidate te mundshem per kete test jane: studente qe deshirojne te kryejne studime jashte shtetit (bachelor dhe master),kandidate per bursa ose cettifikime te ndryshme, studente ose njerez te thjeshte qe duan te aplikojne per viza jashte shtetit.
  • TOEFL eshte nje provim i cili administrohet nga nje institucion arsimor Amerikan dhe qe keshtu favorizohet kryesisht dhe ka me shume impakt ne Amerike.
  • Testi kushton 170 euro ne Shqiperi dhe nje nga qendrat ku mund te jepet eshte Lincoln center. Regjistrimi per testin eshte i mundur te kryhet on line, nepermjet telefonit ose e-mail. Regjistrimi eshte i mundur 24 ore te gjitha ditet e javes. Data e fundit e mundshme e regjistrimit eshte nje jave perpara dhenjes se testit.
  • Testi Toefl korigjohet ne baze te nje sistemi pikesh ku secila pjese e testit vlen 30 pike dhe piket maksimale te mbledhura ne total jane 120. Cdo institucion ose universitet percakton vete performancen apo piket qe cdo kandidat duhet te arrij ose te fitoj ne test.
  • Rezultatet jane te disponueshme 10 dite perafersisht mbas dhenjes se testit dhe jane te arritshme on line nepermjet nje account qe student ka krijuar gjate regjistrimit. Per me teper, jane te vlefshme vetem per dy vjet.
  • Qendra BeeSmart eshte e perkushtuar ti ndihmoj dhe mbeshtes studentet te pergatiten sa me mire per TOEFL test dhe te marrin pajisjet e duhura per nje performance per te cilen do te jene krenar ata fillimisht dhe stafi yne ne vazhdim. Deshirojme te behemi pjese e gezimit tuaj ndersa arrini rezultatin e nevojshem qe ju duhet per tu ngjitur ne nje shkalle me larte. Mos hezitoni te na vizitoni dhe te na kontaktoni per cdo gje.
  • Per me shume vizitoni dhe faqjen zyrtare te TOEFL: ets.org/toefl
  • Testi zhvillohet vetem on line (Internet based Test) dhe perbehet nga 4 pjese te cilat jane te permbledhura shkurtimisht ne tabelen me poshte.
Section Kohezgjatja Pyetjet Ushtrimet
Reading 60-80 min 36-56 pyetje Lexim i 3-4 teksteve akedemike
Listening 60-90 min 34-51 pyetje Degjim i leksioneve ose bisedave
Break/Pushim 10 min
Speaking 10 min Bashkebisedim me nje instpektor
Writing 50 min 2 ushtrime Zhvillimi me shkrim i dy eseve