TOEFL

TOEFL – Test of English as a Foreign Language

Testi TOEFL eshte shume i mirenjohur ne rrethet akademike dhe ky test vlereson aftesite e individit ne gjuhen angleze. Niveli i kompetences gjuhesore qe testi TOEFL ofron leviz midis mesatar-i avancuar.

TOEFL test eshte nje provim i pergjithshem (standardized test) i cili administrohet nga institucioni arsimor Amerikan jo fitimprures ETS (Educational Testing Service). Eshte krijuar per studentet te cilet deshirojne te studjojne jashte shtetit,njerez qe duan te aplikojne per viza te ndryshme per te jetuar jashte shtetit dhe akoma, per studiues te gjuhes angleze te cilet duan te mbrojne gjuhen dhe te certifikojne kompetencen e tyre gjuhesore. Testi TOEFL teston studentet ne fushat e leximit, te folurit, degjimit dhe shkrimit (reading, speaking, listening, writing). Miliona njerez i nenshtrohen testit TOEFL cdo vit. Testi organizohet ne vende dhe data te ndryshme gjate vitit duke perfshire dhe Shqiperine. Cmimi leviz midis 160-250 $ dollare, ne vartesi te vendit ku jepet.

Toefl test ndahet ne IBT (zhvillohet nepermjet internetit) dhe PBT (zhvillohet ne leter). Formati ne leter eshte duke u menjanuar gradualisht dhe zhvillohet vetem neper vende ku lidhje me interneint s ‘eshte e mundur.

Studentet qe regjistrohen ne BeeSmart, regjistrohen nga stafi per provimin toefl dhe gjithe procedurat e regjistrimit merren persiper nga qendra jone. Tarifa per toefl test eshte dicka ndryshe nga pagesa per kursin e toefl. Tarifa e toefl shkon ekskluzivisht tek institucioni ETS i cili organizon kete provim nderkombetar.

 

TOEIC – Test of English for International Communication

Testi Toeic ka dy forma:

 1. Listening and Reading test ku testohen aftesite e individit ne degjim dhe lexim.
 2. Toeic speaking and writing test ku testohen aftesite ne te folur dhe ne shkrim.

Testi Toeic eshte gjithashtu nje provim i pergjithshem i cili administrohet nga ETS. Ky test eshte dizenjuar per ambientin e punes si psh punetoret e kompanive te ndryshme te cilet mund te dergohen jashte shtetit dhe duhet te tregojne aftesi ne gjuhen angleze. Zakonisht kryesia e nje kompanie apo organizate i drejton punetoret ose stafin e saj ti nenshtrohet testit Toeic me qellim qe stafi te zhvilloj kualifikimet e tyre ne gjuhen angleze.

Ne Shqiperi te interesuarve ju jepet mundesia tju nenshtrohen ketij testi dhe qendra BeeSmart merret me procedurat e regjistrimit. Studenti eshte thjesht i detyruar te bej pagesen per tarifen e testit perkates, e cila tarife i perket institucionit qe organizon testin.

Me poshte gjeni informacion me te detajuar per kurse pergatitore TOEFL qe ofron qendra jone.

 • Cmimi 500 lek/ora, individuale 1500 lek/ora
 • Grupe me 5-6 persona
 • Mesimi teresisht ne Anglisht
 • Nje seance ekstra ne jave falas
 • Metoda bashkohore
 • Special classes
 • Ambient miqesor dhe i rehatshem
 • Staf i besueshem
 • 4 Muaj/32000 L